ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА ГРАДА ПАНЧЕВА

Град Панчево данас прославља славу града, празник Успења Пресвете Богородице, у народу познатијем као Велика Госпојина.

Светој литургији у Храму Успења Пресвете Богородице, присуствовали су представници Градске управе града Панчева. Након Свете литургије и причешћа кренула је литија улицама Панчева, Браће Јовановић, Карађорђевом, Војводе Радомира Путника, а затим кроз Сокаче до зграде Градске управе, где је на платоу пред окупљеним верницима уприличено резање славског колача.

Велика Госпојина је уједно и слава Храма Успења Пресвете Богородице, те је Александар Стевановић, градоначелник Панчева честитао прво славу часним оцима и свештенству.

„Успење пресвете Богородице је један од највећих хришћанских празника. Велика ми је част и задовољство што и ове године прослављамо нашу славу заједно. Захвалио бих се и нашим суграђанкама и суграђанима који сваке године у све већем броју долазе да заједно свечано обележимо овај дан, славу града. Настављамо традицију у складу са нашом вером и историјским наслеђем окупљања, јединства и међусобне љубави у нашем Панчеву. Од срца Вам желим да славу прославите испуњени миром и вером у напредак и свеукупно благостање. Све најбоље желим, вама и вашим породицама и срећана слава свима који данас славе. Срећна слава Успења Пресвете Богородице, слава града и истоименог храма“ рекао је градоначелник Стевановић.

Резању колача присуствовало је руководство Града, председник Скупштине града, чланови Градског већа, одборници, посланици, представници војске, полиције и цркве, директори јавно-комуналних предузећа, установа и институција, као и многобројне грађанке и грађани Панчева. Ове године домаћин славе је градоначелник Александар Стевановић, кум славе је био народни посланик Марко Младеновић, који је кумство предао Миленку Чучковићу, члану Градског већа града Панчева задуженом за рад, запошљавање и социјалну политику.

Извор: pancevo.rs