Одлука о додели јавних признања у 2023. години

На основу Одлуке о додели јавних признања у 2023. години, Скупштина Града Вршца наградила је:

-за изузетне резултате остварене у области медицинске науке, награду за животно дело додељена је проф. др Ђорђу Радаку, доктору импозантне светске биографије, директору клинике "Еуромедик" у Београду.

-за изузетан допринос афирмацији културне и историјске вредности Града Вршца, Повеља Града Вршца за 2023. годину додељује се Кулијус Александеру Сигмунду Пасту, хуманисти, ерудити, ризничару банатске културне историје и заштитнику вршачког културног и духовног наслеђа.

-за пожртвовање и показану храброст, Повеља Града Вршца за 2023. годину додељује се Наташи Милић, запосленој у Ватрогасно-спасилачкој јединици, која се посебно професионално истакла током гашења великог пожара на Вршачком брегу.

-за изузетан допринос у привреди и хуманитарном раду, Повеља Града Вршца за 2023. годину додељује се Чолока Денуцу, успешном привреднику, великом хуманисти и добротвору.

Јавна признања добитницима биће уручена на свечаности поводом прославе празника и славе Града, 29. маја, на дан Светог Теодора Вршачког.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *