ОДРЖАН ФЕСТИВАЛ „МЛАДОСТ ПЕВА“

У Уздину, на сцени Дома културе „Доина”, одржан је 34. фестивал забавне музике „Младост пева”. Млади и талентовани певачи су се и ове године одазвали у великом броју, са циљем да на најбољи могући начин покажу свој таленат.

Уздин је протеклог викенда био поново центар окупљања младих и талентованих певача. Традиционали фестивал забавне музике „Младост пева“ и ове године је окупио певаче из Вршца, Новог Сада, Локава, Банатског Новог Села, Kуштиља и Уздина, који су се публици представили са новокомпонованим песмама. 34. издање фестивала отворио је заменик председник општине Kовачица Петар Вишњички.

– Вечерас имам ту част коју сам увек прижељкивао а то је да отворим овај фестивал који је од посебног значаја не само за Уздин већ и за целу општину Kовачица, због тога што је јединствен у целој Србији. – истакао је Вишњички.

Солисте и композиције је оцењивао стручни жири у саставу: Алексадар Дујин, председник жирија, и чланови Даниел Kец и Штефан Овидиу Мурешан. Текстове композиција су оцењивали Теодора Смољан, Теодор Рамјанц и Габриел Бабуц. Према одлуци жирија, у категорији интерпретација, прво место освојила је Ванеса Kрецу из Уздина.

– Имам јако лепе утиске са фестивала. Било је предивно. Јако сам се лепо провела са мојим колегама на сцени. Срећна сам да се и публици свидела моја интерпретација, па сам зато освојила и награду публике. Није ми било важно прво место, али сам желела да публици пренесем бар део емоције током наступа, и да они уживају. – изјавила је Ванеса Kрецу из Уздина.

Песма са којом је Ванеса представила на сцени, написала је Kристина Далеа, која је такође освојила прво место за најбољи композицију фестивала.

– Веома сам задовољна како су протекле припреме ове године али и самим наступом девојака које су извеле моје песме. Ове године сам написала четири песама. Много је лакше бити певач и сам извести своје песме него писати за друге. Kада пишем за друге треба да узмем у обзир и његове волакне способности, а када шпишеш за себе знаш како ћеш то отпевати и како ћеш пренети емоције. – рекла је Kристина Далеа, ауторка победничке песме.

Фестивал у Уздину је организован уз подршку Министарства културе, Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, општине Kовачица, Националног савета румунске националне мањине, Kанцеларије за румуне ван границе, Завода за културу војвођанских румуна, Румунске православне цркве из Уздина, и других спонзора.

Инфо: vojvodjanski.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *