ОДРЖАН ВЕЛИЧАНСТВЕН ПРОГРАМ -ВАСКРШЊЕ РАДОСТИ НА ТРГУ-

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа банатског господина Никанора, синоћ је на препуном Тргу Светог Теодора Вршачког одржан величанствени програм под називом "Васкршње радости на тргу".

Циљ овог догађаја био је да се у васкршњој радости окупимо и на духовно, али и културно уметнички начин, радосно прославимо најрадоснији хришћански празник "Свето Христово Васкрсење". Градски трг је одабран да би се радост ширила и вани, по предивном сунчаном дану, што је уродило плодом, судећи по броју наших суграђана који су својим присуством увеличали и подржали догађај." изјавила је организаторка програма, протиница Виолета сандић Програм је отворио архијерејски намесник вршачки протојереј Радомир Сандић.

Учешће у програм узели су Вршачки ђаци, млади песници Максим Ранков и Никола Милутиновић, књижевница Верица Преда, црквени хор "Свети Теодор вршачки", музичка школа "Јосиф Маринковић" Вршац, група певача "Исток 10", КУД "Грозд", као и гости из Алибунара градско - црквени хор "Света три Јерарха". Кроз манифестацију су нас водили Софија Вијатов и Јован Нишевић. Програм је пратила и мала поставка дечјих радова. Тргом се орила песма, игра и ширила радост. Програм је завршен пуштањем балона у ваздух, са жељом да оваквих радости буде што чешће и више, како у нашем граду, тако и широм света.

Извор: vrsac.com