ОРГАНИЗОВАН КОНЦЕРТ БРАЋЕ ТЕОФИЛОВИЋ У ОКВИРУ „КУЛТУРНОГ ЛЕТА“
У башти Народног музеја у оквиру манифестације ‚‚Kултурно лето“ одржан је концерт браће Теофиловић.

Ратко и Радиша се више од 2 деценије баве традиционалном музиком И акапела певањем. Родом из Чачка Браћа Теофиловић 1983. почињу да се баве музиком као чланови градског хора. Након истраживања старих музичких записа и музичке баштине Србије и Балкана као вокални дует Ратко и Радиша започињу озбиљну професионалну каријеру. У Панчеву наступају већ другу годину, а како кажу за насу телевизију много им се свиђа атмосфера Панчева. У Панчеву су увек сјајни утисци, то један од ретких градова у Србији који нас често зове на концерте И неке манифестације које се одвијају у граду. Тако да у Панчеву дуги низ година постоји публика која зна наш рад, сарађујемо доста са људима који суи з Панчева тако да је велико задовољство често гостовати у Панчеву, навели су Ратко и  Радиша Теофиловић.

Теофиловићи су јединствени извођачи древне српске и балканске вокалне музике. Музика Теофиловића сажима векове традиционалног музичког наслеђа и евоцира дух целокупног региона, а почетком године су објавили нови албум ‘’Елементи”. Албум је тек објављенове године тако да је у фази промоције, били смо у Хрватској, Пољској, Сарајеву И тако даље. Следеће недеље смо у Сплиту тако да промотивна концертна турнеја траје увелико, наводе Ратко И Радиша Теофиловић.

Браћа Теофиловић одржала су велики број концерата у готово свим великим градовима Европе; Јапана И Америке, наступајући у неким од најзначајних концертних сала света.

Извор: vojvodjanski.com