Отварање прве Еко теретане у Вршцу

У сарадњи и уз подршку УНДП и амбасаде Краљевине Шведске, Град Вршац реализовао је пројекат „Еко теретана“. Данас ће на Градском језеру бити отворена прва Еко теретана у Вршцу, као плод поменуте сарадње.

Како је настала ЕКО теретана?

Марко Ћирић је са пројектом Еко теретана конкурисао заједно са Радмилом Ђурковић из Центра за унапређење предузетништва младих на конкурусу “Изазов за иновативна решења у области циркуларне економије” који је организовао програм Уједињених нација за развој (УНДП) у Србији.

– Веома сам захвалан што смо имали прилике да прођемо кроз цео програм у оквиру овог конкурса. Били смо мотивисани, научили смо много, уз помоћ менторки Татјане Јованчевић и Ане Митић из УНДП. Уз наше улагање и суфинансирање УНДП-а, Вршац ће добити Еко теретану – наводи Ћирић.

Ћирић планира да прави и креативне играонице за децу од дрвета које би могле да се поставе у обдаништима, као и паркове за псе.

– Добио сам сугестије од особа са хендикепом да би могли да користе ову теретану, тако да се надам да ћемо убудуће правити и места за вежбање на отвореном и за њих.

Извор-Срда.рс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *