Отворен 20-ти горански еко камп у Вршцу
Град Вршац, у сарадњи са најстаријом невладином организацијом у нашој земљи Покрет горана Србије, већ две деценије успешан је домаћин најбољим ученицима основних школа из наше земље и ученицима из Северене Македоније и Румуније.


Победници на Републичком такмичењу из биологије, током ове недеље, биће гости у нашем граду заједно са својим менторима, где ће стицати нова знања, размењивати искуства на терену, упознавајући се са активностима из области заштите животне средине у нашем граду. Ове године предвиђен је обилазак Градског парка, где ће се поред изучавања и детерминације разних врста дрвећа, посетити и расадник сезонског цвећа ЈКП „Други октобар".
Уређиваће се зелена површина испред Геронтолшког центра и организоваће се дружење са нашим најстаријим суграђанима, а у плану је и посета културних и историјских знаменитости града. У току наредних седам дана, колико ће трајати камп, 60 учесника ће имати прилику да усаврши знање, те на завршној вечери, на квизу знања, освоје и награде, тачније гостовања на Еко- камповима у нашој земљи, које еколошка организација Покрет горана Србије организује на Копаонику и Тари, као и обезбеђено учешће на наредном Еко-кампу у нашем граду.


„Град Вршац, као један од најбољих еколошких примера у нашој земљи, поред капиталних улагања у фабрику пијаће воде, реконструкцију пречистача отпадних вода, проширења канализационе мреже, како у самом граду тако и насељеним местима, води бригу и уређује заштићено природно добро од изузетног значаја-Вршачке планине. Посебан акценат је на едукацији младих који су будућност наше земље и града, те ће ова деца, која су учесници Еко- кампа, отићи са стеченим новим познанствима и радо се враћати у наш град", истакао је члан Градског већа за заштиту животне средине, Слободан Јованов.Извор- Град Вршац