Отворен десети објекат Предшколске установе у Вршцу
Новоизграђени објекат Предшколске установе „Чаролија“ у Вршцу, званично је почео са радом. Реч је о десетом вртићу у нашем граду, који је симболично, због места на ком се налази добио име „Парк“, а предвиђен је за образовање и боравак деце јасленог узраста, старости од једне до три године.Град Вршац, препознао је потребу за изградњом новог предшколског објекта, обзиром да се већ годинама уназад стварају листе чекања на упис деце јасленог узраста којих је сваке године стотинак остајало неуписано, тако да ће овај велелепни објекат, изграђен по најсавременијим стандардима, решити и овај проблем.


Градоначелница Вршца, је са сарадницима посетила новоотворени вртић и разговарала са запосленима и родитељима који првих дана боравка у јаслицама, остају са својим малишанима ради лакшег привикавања. Они данас нису крили задовољство што су баш њихова деца имала ту прилику да своје прво одвајање од родитеља проводе баш у новом објекту предшколске установе.


„Са задовољством могу да кажем данас да је вртић „Парк“ и званично почео са радом на радост више од 100 малишана који ће боравити у њему, али и на радост родитеља и наших суграђана. Овом великом и значајном инвестицијом решен је вишегодишњи проблем листе чекања и недостатка капацитета у вртићима јер ће деца са листе чекања бити уписана у нови објекат. Вртић се налази на прелепој локацији, непосредно уз Градски парк, изграђен је по свим важећим стандардима и прописима за ову намену и пружа најсавременије услове за рад са најмлађом децом. Намењен је за децу јасленог узраста од једне до три године, а деца ће бити распоређена у 7 нових васпитни група. Објекат има 660 м2, приземље и спрат и уређено двориште са дечијим игралиштем. Објекат је опремљен најквалитетнијом опремом, намештајем и играчкама за децу. Град Вршљц је у потпуности, самостално финансирао изградњу и опремање овог вртића, а вредност целокупне инвестиције износи 116 милиона динара“, рекла је градоначелница Драгана Митровић, приликом  обиласка новоотвореног вртића.


О новом објекту стараће се 20 запослених лица од којих је 14 медицинских сестара – васпитачица, посебно едукованих за рад са најмлађом децом јасленог узсраста.


Подсетимо, ово је у последњих 5 година други новоизграђени вртић у Вршцу, након објекта у старом гарнизону који је отврен 2018. година и такође је намењен за децу јасленог узраста. На крају посете, градоначелница Драгана Митровић, члан Градског већа за образовање Мирослав Лепир и директорка Предшколске установе „Чаролија“ Емилија Дангубић, оставили су симболично отиске својих дланова уз слику дрвета на уласку у овај вртић.


Извор-еВршац