ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „ПОГЛЕД ИЗ СВЕМИРСКОГ БРОДА“

У галеријском простору Музеја у Белој Цркви отворена је изложба Велимира Вукићевића „Поглед из свемирског брода“.

Реч је о изложби која белоцркванској публици представља једног од најпознатијих уметника керамике.

Серија радова “Изгубљени у свемиру” говори о самом уметнику и његовој потреби да на јединствен начин прикаже не само природни феномен облака и космоса, већ кроз осетљив и нежан материјал укаже на човекову потребу за вечном потрагом ка остварењу сна. Изложба је отворена крајем септембра, изложени су радови Велимира Вукићевића. Назив изложбе је поглед из свемирског брода.

Велимир је један од врхунских имена у изади скулптура од порцелана. Избор радова је сведен на дефинисање теме облака као природне форме која је промењива, рекао је Игор Вокоун, директор Музеја у Белој Цркви Скулптуре из циклуса “Изгубљени у свемиру” Велимира Вукићевића, сведоци су не само његовог врхунског умећа рада у керамици, већ представљају И својеврсну илузију слободе. Kао установа смо приметили да заиста постоји заинтересовање са излагање скулптуре условно речено необичним материјалима који нису толико чести. Велимир Вукићевић радио је на Факултету примењених уметности до 2015 године.

Његови радови излагани су на изложбама широм света, а поједини примерци се чувају у водећим уметничким колекцијама. Изложба “Поглед из свемирског брода” отворена је до 30. Новембра.

Извор: vojvodjanski.com