Озелењавање Потамишја

Наставља се озелењавање Потамишја. У непосредној близини реке биће посађени пољски јасен, храст лужњак, црна јова, бела врба, а у горњем делу Потамишја, где је могућност плављења мала – млеч, горски јавор и ситнолисна липа.

Такође, по препоруци стручњака, недавно реконструисани Тамишки кеј код Панчева у наредном периоду биће озелењен шпалиром нових стабала раноликих лишћара. Очување предеоног диверзитета речне обале са шеталиштем, део је пројекта вредног 20 милиона динара, који уз локалну самоуправу, суфинансирањем подржава Министарство заштите животне средине. Град Панчево је за набавку и постављање нових садница, замену старих и оболелих и уређење зелених површина, определило 12, а Министарство екологије одобрило осам милиона динара.

До јесени ће бити изведени сви припремни радови уређења јавних зелених површина дуж горњег и доњег шеталишта и на одбрамбеном насипу, од моста на Тамишу до „Бродоремонта”. Да би било посађен нови дрворед, биће уклоњен шут и неплодна земља, орезана постојећа и уклоњена сува стабла, чија су виталност и декоративност оцењени ниским оценама. Земљаним радовима ће бити разастрта нова хумусна земља ради нивелације терена у односу на новоизграђене стазе, платое и паркинге, а потом и набављено 300 стабала високих лишћарских врста, које подносе периодично плављење земљишта.

Извор-013инфо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *