Панчевачки дизачи тегова најуспешнији у Војводини

Истра Николић, чланица Клуба дизача тегова "Динамо" из Панчева, у категорији такмичарки преко 84 кг у конкуренцији јуниорки, освојила је прво место на недавно одржаном Првенству Војводине у поwерлифитнгу у Бачкој Паланци. Николић је оборила покрајинске рекорде у све три такмичарске дисциплине (чучањ, бенч прес и мртво дизање). У истој тежинској категорији, Јована Радованов победила је у конкуренцији сениорки при чему је проглашена за релативно и апсолутно најјачу такмичарку. Она је попут Истре, поставила нове покрајнсе рекорде у свим дисциплинама.

Александар Антић, дебитант, наступио је у категорији до 83 кг где је у јуниорској конкуреницији освојио златну медаљу.

Владимир Јовић победио је у сениорској категорији до 59 кг при чему је оборио све покрајнске рекорде.

У категорији до 93 кг наступали су јуниори Динама, Ненад Матијашевић, Алекса Ђорђиевски и Јанко Светлик. Ненад Матијашевић заузео је 4. место, Алекса Ђорђиевски био је трећепласирани док је најсјаније одличије припало Јанку Светлику. У истој тежинској категорији у конкуренцији сениора Лука Живановић освојио је бронзану медаљу.

Марко Радованов и дебитант Александар Тадић наступали су у категорији до 105 кг. У конкуренцији сениора Марко је био четврти , док је код јуниора Александар био трећепласирани.

У категорији до 120 кг златна сениорска медаља припала је Луки Вујадиновићу који је поставио нови рекорд у дисциплини мртво дизање.

Иначе, на овогодишњем првенству Војводине учествовало је 50 такмичара из 10 клубова. Клуб дизача тегова “Динамо“ наступио је са најбројнијом екипом сачињеном од 11 такмичара.

Фото- КТД Динамо Панчево

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *