Пливачи панчевачког Динама освојили 23 медаље на првенству Војводине
У суботу, 22. јуна, одржано је летње првенство Војводине за млађе пионире, пионире и кадете на базену „Спенс“ у Новом Саду. Укупно је учествовало 293 такмичара из 19 клубова, а ПК „Динамо“ освојио је 23 медаље.


У женској категорији, у категорији кадеткиња, најуспешнија је била Дивљак Даница која је освојила укупно четири медаље.  


Даница је освојила сребрну медаљу на 200м мешовито, док је три бронзане медаље освојила у дисциплинама 50 и 200м делфин и 200м прсно.


Осим Данице Дивљак, у категорији кадеткиња медаље су освојиле и Константинов Даница и Ратковић Андреа. Даница Констандинов се окитила са три медаље, од тога златном на 200м ледјно, сребрном на 50м ледјно и бронзаном у дисциплини 200м краул.


Андреа Ратковић је била трећа у дисциплини 800м краул. Кадетска женска штафета 4x50м мешовито освојила је сребрну медају, у саставу: Константинов Даница, Дивљак Даница, Ратковић Андреа и Бокун Сара.


Такође у женској категорији, у категорији пионирки, медаљом се окитила и Шдику Лена која је у дисциплини 200м мешовито била трећа. Код млађих пионирки, Лазић Јелисавета се окитила бронзаном медаљом на 50м прсно. Женска штафета млађих пионира 4x50м мешовито освојила је златну медаљу у саставу: Величковић Марија, Лазић Јелисавета, Матић Мила и Матић Сања.


У мушкој категорији, у категорији кадета, медаљама су се окитили Бокун Алекса и Станчул Лазар. Алекса Бокун је био трећи у дисциплини 200м прсно, док се Лазар Станчул окитио сребрном медаљом у дисциплини 800м краул. Мушка штафета кадета 4x50м мешовито у саставу Станчул Лазар, Живановић Василије, Самарџија Вук и Бокун Алекса освојила је сребрну медаљу.


У категорији пионира блистао је Јоцић Милутин који је освојио укупно три медаље. Милутин Јоцић је освојио две бронзане медаље у дисциплинама 100м леђно и 100м краул, док се сребрном окитио у трци на 100м делфин. Пантић Милош се такође окитио са три медаље, али у категорији млађих пионира. Милош је био први у дисциплини 50м делфин, други у дисциплини 200м мешовито, док је бронзану медаљу освојио пливајући 50м леђно. Мушке штафете 4x50м мешовито млађих пионира и пионира су блистале освојивши две златне медаље.


Код млађих пионира пливали су: Алексић Матеја, Николић Урош, Пантић Милош и Милосављев Дамјан, док су састав пионирске штафете чинили: Јоцић Милутин, Пушеља Илија, Хусарик Мартин и Филиповић Андреј. У екипном пласману ПК „Динамо“ два пута је био трећи, и то у категорији кадета и категорији млађих пионира освојивши два пехара.

Извор-013инфо.рс


Фото-ПК Динамо Панчево