ПО ДРУГИ ПУТ ОВЕ ГОДИНЕ ЗАВРШЕНО ЗАПРАШИВАЊЕ КОМАРАЦА

По други пут ове године, након 27. маја, обављено је прскање комараца на територији читаве општине Kовачица. Два авиона са аеродрома у Ечки узлетели су нешто после 18 часова, један од њих био је задужен за јужни део, а други за северни део општине Kовачица. Нешто касније, око 20 часова, обављено је прскање комараца и са земље.

Запрашивање се обављало препаратима на бази ламбда-цихалотрина и делтаметрина. Претходно је обављено И кошење амброзије у свим местима општине, а овај посао обавља се сваке године пред цветање ове биљке која спаде у снажне алергене.

Средства за кошење амбозије И прскање комараца одваја општина Kовачица из буџета локалне самоуправе. По други пут ове године, након 27. маја, обављено је прскање комараца на територији читаве општине Kовачица. Два авиона са аеродрома у Ечки узлетели су нешто после 18 часова, један од њих био је задужен за јужни део, а други за северни део општине Kовачица. Нешто касније, око 20 часова, обављено је прскање комараца и са земље. Запрашивање се обављало препаратима на бази ламбда-цихалотрина и делтаметрина. Претходно је обављено И кошење амброзије у свим местима општине, а овај посао обавља се сваке године пред цветање ове биљке која спаде у снажне алергене. Средства за кошење амбозије И прскање комараца одваја општина Kовачица из буџета локалне самоуправе.

Извор:  vojvodjanski.com