ПОЧЕЛА ГРЕЈНА СЕЗОНА
Свих 60 топлана у Србији почело је грејну сезону без већих проблема, каже председник Удружења топлана Србије Дејан Стојановић и додаје да су екипе на терену и решавају уобичајене појединачне проблеме, што се дешава сваке сезоне.

Стојановић додаје да ће у току грејног дана у грејаним просторима бити одржаване прописане температуре од 19 до 21 степен. Уколико спољне температуре буду од 23 до 28 степени, како је прогнозирано, у тим деловима дана грејање ће престати, каже Стојановић. Али, како истиче, такве температуре биће још само дан-два, а онда нас очекује захлађење, па ће грејања бити читавог дана.

Поводом почетка грејне сезоне, министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић састала се са представницима енергетских предузећа и истакла да су обезбеђене довољне количине гаса. Приоритет је обезбеђивање континуиране производње струје и проналажење начина за уштеду. Наш заједнички задатак је да учинимо све како бисмо обезбедили енергетску сигурност грађанима и привреди, истакла је министарка.

Извор: vojvodjanski.com