Почело обележавање Месеца старих

Здравствено-превентивним прегледима у просторијама Удружења свих инвалида и пензионера у Стеријиној улици у Вршцу недавно је почело обележавање Месеца старих, који се обележава сваког октобра.

У сарадњи са Домом здравља Вршац организовани су мерење шећера из капиларне крви, мерење крвног притиска, процена стања ухрањености , увиду резултате и саветодавни разговори са лекаром специјалистом.

-Град Вршац подржава рад удружења пензионера и инвалида рада у њиховим активностима и функционисању, кроз финансирање програма ових удружења путем Конкурса, као и кроз подршку у обележавању разних манифестација, значајних датума, трибина, едукација , организовању здравствено-превентивни прегледа , излета и дружења са сродним удружењима из других градова и општина. Уз редовне програмске активности, основани су клубови за старе у Гудурици, Марковцу, Избишту и Шушари. Постојање ових Клубова од изузетног је значаја за квалитетно време који старији суграђани проводе у дружењу, такмичењима у шаху, пикаду, организовању прослава рођендана, значајних догађаја, међусобним посетама клубова и излетима, а организован је и недељни рад када се чланови спонтано окупљају друже се и играју друштвене игре- изјавила је Маја Ристић Лажетић, чланица Градског већа за социјална питања.

Град Вршац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *