ПОЧИЊУ АКЦИЈЕ ДЕРАТИЗАЦИЈЕ И СУЗБИЈАЊА КОМАРАЦА
Обавештавамо грађане да ће у петак, 20. мајa 2022. године, у периоду од 18 до 22 часова бити извршено сузбијање одраслих форми комараца на територији града Панчева и свих 9 насељених места.

Третман ће бити изведен уређајима са земље, а у појединим деловима града, на Тамишу и свим локацијама на којима су регистровани тзв. „шумски“ комарци, биће изведено и задимљавање.

Град Панчево, као и сваке године, редовно спроводи мониторинг бројности ларви и одраслих форми комараца и на основу резултата спроводи даље активности. Сузбијање одраслих форми биће обављено у граду и свим насељеним местима на површини од 3000 хектара, а ларвицидни третман на површини од 500 хектара.

Такође, спровешће се и акција сузбијања тзв. „кућних форми“ комараца, подела кесица са ларвицидом (за сузбијање ларви комараца) за грађане који имају септичке јаме, као и подела мамака и парафинских пелета за сузбијање глодара у оквиру пролећне систематске дератизације. Молимо пчеларе да предузму све неопходне мере заштите пчела.

Извор: pancevo.rs