Подела намирница за кориснике Народне кухиње

Данас са почетком у 12:30 часова на пункту Народне кухиње, у Клубу за одрасла и стара лица у улици Максима Горког 145 у Панчеву , почеће подела намирница за кориснике Народне кухиње.

Наиме, на пунктовима за поделу куваних оброка у граду Панчеву, у Клубовима за одрасла и стара лица као и у Месним заједницама у свих девет насељених места, поред редовних куваних оброка, делиће се и намирнице које су суграђани и суграђанке, ученици Основне школе "Јован Јовановић Змај" из Панчева и "Гоце Делчев" из Јабуке прикупљали и донирали Црвеном крсту током Месеца солидарности.

Са циљем да се подигне свест јавности и помогне социјално најугроженијим суграђанима и суграђанкама тиме што ће хуманитарни топли оброк бити обогаћен разноврсним намирницама.

Акцији су се придружиле и бројне компаније попут “Делез”, запослени у објекту у Светог Саве број 8 а, Банка хране Београд, компанија “Кибид д.о.о” генерални увозник и заступник дечије хране, компанија “Ваикики” и “О ла ла”.

-Програм народне кухиње реализујемо захваљујући снажној подршци Града Панчева као и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, почев од септембра 2023. године. Тиме је Програм народне кухиње добио своју пуну афирмацију у циљу давања значаја социјалном аспекту исхране. Његовом реализацијом у пуном капацитету обезбеђен је најнужнији део егзистенцијалних потреба социјално угроженог дела становништва- наводи се у саопштењу Црвеног крста .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *