Појачана полицијска контрола током празника

Припадници саобраћајне полиције Полицијске управе у Панчеву, у периоду од 28. априла до 2. маја, спровешће појачану контролу учесника у саобраћају у циљу очувања безбедности саобраћаја на путевима током предстојећих првомајских празника, када се на свим важнијим путним правцима очекује појачан интензитет саобраћаја.

Појачана контрола ће бити усмерена на откривање и санкционисање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, прекорачења брзине, непрописног претицања, некоришћења сигурносног појаса и непрописног превожења деце у возилима.

Такође, због већег броја мотоцикала и мопеда у саобраћају, саобраћајна полиција усмериће активности и на откривање прекршаја које чине возачи ових возила.

Саобраћајна полиција ће свакога дана ангажовати све расположиве уређаје за мерење брзине кретања – ручне радаре, радаре у системима видео-надзора и уређаје за мерење брзине из возила.

Напомињемо да ће у циљу заштите безбедности пешака брзина бити мерена и у зонама пешачких прелаза.

Апелујемо на све учеснике у саобраћају да празнике прославе одговорно и да поштовањем саобраћајних прописа дају директан допринос очувању безбедности саобраћаја на путевима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *