Поклони за децу из вртића у Долову

Деци из вртића у Долову поклоне су уручиле Драгана Купрешанин, заменица фрадоначелника Панчева и Дарија Кисић, министарка за бригу о породици у оквиру своје недавне посете граду Панчеву.

Купрешанин је истакла да је укидање листе чекања за упис у вртић приоритет за градску валст и додала да Град Панчево из буџета обезбеђује и учествује са по пет милиона динара, како за трошкове боравка деце у установама које обављају делатност предшколског васпитања и образовања, тако и за трошкове целодневне наставе и продуженог боравка ученика у установама које обављају делатност основношколског образовања и васпитања на територији Града.

Подсетила је, да је тренутно у изради пројектно-техничка документација за вртић у Банатском Новом Селу и изразила наду да ће током ове године деца из тог насељеног места добити простор за обданиште.

-Циљ нам је да свако дете на територији града Панчева има могућност да се упише у вртић, јер то нам је један од приоритета од ког не одустајемо, а како време одмиче све смо ближи укидању листе чекања за упис деце у вртиће - изјавила је заменица градоначелника Панчева и захвалила се министарки Кисић на подршци.

-Министарство за бригу о породици и демографију ће и у наредном периоду спровести читав низ активности за подршку родитељима и родитељству. Осим пренаталитетном политиком, коју је држава посебно оснажила у претходном периоду, спровешћемо и низ активности које ће бити усмерене ка повећавању капацитета оних просторија у којима бораве деца- рекла је министарка Кисић и додала:

-Ускоро ће почети и пројекат „Породични кутак“ у сарадњи са локалним самоуправама и невладиним организацијама, све са циљем да буде што више простора и игралишта где ће деца са својим родитељима, бакама и декама проводити квалитетно време. Желим да похвалим Град Панчево који, поред онога што издваја држава, издваја и додатна финансијска средства након рођења првог детета, након вишеструких порођаја, а даје и финансијску подршку мајкама које нису запослене.

За адаптацију дела зграде ОШ „Аксентије Максимовић“ и за пренамену у вртић, из буџета града Панчева је издвојено 17 милиона динара и скоро 2 милиона динара за за набавку ситног инвентара и опреме.

Фото-Град Панчева

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *