ПОЛАГАЊЕ ВЕНАЦА ПОВОДОМ 7. ЈУЛА

Поводом обележавања 7. јула, Дана устанка Србије у Другом светском рату, на спомен обележја у панчевачком градском парку, организује се полагање венаца на бисте Народних хероја Олге Петров, Марка Kулића и Стевице Јовановића.

У граду Панчеву, седмог јула окупили су се представници Удружења бораца, њихови поштоваоци и породице, представници Удружења пензионера, Удружења за неговање традиције 51. механизоване бригаде МБР и 12. ВНОУ, Савеза антифашиста, Јеврејске општине Панчево, удружења „Ромашка“, затим одред извиђача „Црне роде“ и представници локалне самоуправе.

У име града Панчева венац је положио Миленко Чучковић, члан Градског већа задужен за подручје рада, запошљавања и социјалне политике: – Данас смо положили венце у знак сећања на људе који су свој живот дали за боље сутра. Важно је да ове датуме обележавамо због генерација које су се бориле, али и због будућих генерација. Управо су данас и млађи присуствовали одавању почасти и обележавању 7. јула. Град Панчево ће и даље учествовати у обележавању значајних датума.

Инфо: pancevo.rs