Положени венци на споменик херојима из Избишта

Поводом обележавања годишњице рођења Жарка Зрењанина - Уче, у понедељак је у Избишту одржан помен и положени су венци на споменик херојима из овог места, погинулим у Другом светском рату. Свечаност је одржана уз подршку Града Вршца, у сарадњи са ОШ“Жарко Зрењанин“ Избиште и Месном заједницом Избиште у организацији СУБНОР-а Вршац. Догађају су испред Града Вршца присуствовали чланови Градског већа Маја Ристић-Лажетић и Мирослав Лепир. Присутнима су се обратили Драгољуб Ђорђевоћ председник СУБНОР-а Града Вршца, чланица Градског Већа за социјална питања Маја Ристић Лажетић која је том приликом истакла да се са поносом сећамо хероја који су из малог места дали тако велики и значајан допринос у борби за слободу и част отаџбине.

"Поносно их памтимо,сећамо их се и учимо будуће генерације о херојству предака , правим вредностима и непроцењивом значају слободе." истакла је у свом обраћању Ристић-Лажетић.

Након полагања венаца на споменику хероја, свечана поворка отишла је до куће породице Стефанов из чије породице су погинули свих шест чланова у Другом светском рату, где су ученици Основне школе“Жарко Зрењанин“ посадили шест стабала . Након тога венци су положени на кући Жарка Зрењанина.

Град Вршац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *