Потписани уговори за стипендирање студената са територије општине Пландиште

Студенти са територије општине Пландиште који су у школској 2022/2023. години уписали прву годину основних, мастер и докторских студија на државном факултету, потписали су Уговоре о додели новчане помоћи, које Општина додељује као подстицај студентима и подршку родитељима за школовање деце.

Председник Општине Јован Репац поздравио је  присутне студенте истакавши да су сви веома поносни на њих јер су, као средњошколци,  показали завидни ниво знања и успеха.

–На овим свечаностима често виђамо позната лице, која из године у годину остварују велики успех и самим тим имају прилику да се тим успехом и похвале и дају подстрек млађим колегама да буду упорни у том процесу стицања дипломског звања. Будите упорни и истрајни на том путу којим сада корачате и да поносно носите звање које сте изабрали и за које сте се школовали-  рекао је Репац.

Студенти су рекли да им ова врста подстицаја много значи и да покривају трошкове смештаја или исхране у студентским домовима. Иначе, студенти су и ове године примили, као и прошле, укупно 80.000 рсд, у 10 месечних рата, по 8.000,00 динара месечно.

Фото- Општина Пландиште

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *