Представа „аТМосфера“ у вршачком позоришту

Представа "аТМосфера", рађена у копродукцији Националног позоришта из Темишвара, затим Националног позоришта из Сегедина и Народног позоришта "Стерија" из Вршца, биће приказана вечерас и сутра (11. и 12. фебруара) у вршачком позоришту. Представа ће бити титлована на енглески и српски језик и приказује се од 20 часова.

Тим поводом, пре пар дана, у Народном позоришту "Стерија" одржана је конференција за медије поводом премијере коју је ово позориште припремило, а медијима се обратила директорка позоришта Снежана Удицки, која је рекла да се већ причало о овом пројекту, када је представа "аТМосфера" имала премијеру у Темишвару, крајем прошле године.

-Ово је један огроман успех да је једно позориште из мањег града равноправно ушло у пројекат са много већим позоришним кућама из много већих градова и да је позориште "Стерија" ушло у пројекат "Темишвар - европска престоница културе 2023." За сваку институцију је јако битно када је део једног овако великог мултинационалног пројекта, посебно што је Вршац град у коме живе и румунски и мађарски народ. Читав пројекат се зове "Банат у Европи" и настао је тако што су три писца из поменутих градова, по наруџби писали три текста- рекла је Удицки.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *