Преко милион евра за инфраструктурне пројекте од значаја за општину Пландиште

Општина Пландиште у наредном периоду реализоваће капитални инфраструктурни пројекат за који су им опредељена средства у износу од 1.170.272,00 еура на основу потписаоног Споразума са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, одобрена су средства за реализацију Пројеката развоја локалне инфраструктуре и институционалног јачања локалних самоуправа у Републици Србији („ЛИИД пројекат“).

Средства ће бити искоришћена за рехабилитацију и реконструкцију постојеће саобраћајне инфраструктуре, изградњу нових пешачких прелаза, бициклистичких стаза или простора за јавни превоз, повећање отпорности саобраћајне инфраструктуре на климатске промене изградњом система за одводњавање, санацију клизишта, активне мобилности попут јавне расвете...


Пројекат се реализује у сарадњи Републике Србије са Међународном банком за обнову и развој и Француском агенцијом за развој.

Како је истакао за медије Јован Репац, председник Општине Пландиште, сви ти пројекти су од суштинског значаја за све грађане општине Пландиште.

- Рехабилитација и санација саобраћајне инфраструктуре представља капиталана улагања која ми као локална самоуправа не бисмо могли да реализујемо без помоћи и велике подршке председника Републике Србије Александра Вучића и Владе Републике Србије. Овакви пројекти директно су усмерени на јачање локалне самоуправе, изградњу, јачање и напредак модерне Србије- изјавио је председник Општине Пландиште.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *