ПРЕМИЈЕРА „СЛАВНЕ У ВРШЦУ“

У Народном позоришту „Стерија“ одржана је конференција за медије поводом премијере представе „Славна“ савременог енглеског писца Питера Kвелтера, која се већ годинама изводи успешно и на сцени београдског позоришта Атеље 212. Премијера ће бити изведена на сцени на румунском језику 5. фебруара у 20 часова и представа има превод на српски језик.

На конференцији за медије, присутнима су се обратили прво Марибел Попа као координатор сцене на румунском језику. Он је изразио срећу и задовољство што је Професионална Сцена на Румунском језику успела да приведе крају још један пројекат, и истакао је да се ради о једној урнебесној комедији. Такође је напоменуо да је пројекат реализован уз помоћ града Вршца, Покрајинског секретаријата за културу и Националног савета румунске националне мањине који су финансијски подржали овај пројекат.

Редитељ Стефан Саблић, који је ранијих година већ радио са сценом на румунском језику који је већ познат вршачкој публици, говорио је о самом тексту, и истакао је да је ово једна дирљива и духовита комедија, која говори о страсти за славом једне жене, која је проглашена за најгору певачицу на свету. Овај текст је у ствари писан по истинитој причи о животу Флоренс Фостер Џенкинс која је 40-их година XX-ог века била једна права музичка атракција у Њујорку, јер је постала славна оперска дива, а није знала да отпева ниједан једини тон тачно.

Славну Флоренс, односно насловну јунакињу тумачи Моника Болдовина Бугле која је о процесу настанка представе и лика рекла да је задатак физички прилично озбиљан, али да се у таквој једној атмосфери која је владала током целог процеса рада, испало је да је процес заиста испао “Kо пева зло не мисли”. “Сама улога је веома комплексна, желели смо да она буде оригинална и да представимо наше виђење Флоренс” – закључила је Моника Болдовина Бугле.

Глумица Отилија Пескарију је истакла да јој је јако драго што поред већ познатог ансамбла ове године су се придружила и два млада глумца, Дарије Докљан и Kорина Троћа, и позвала је публику да због ограниченог броја места, пошто се представа игра на сцени са публиком, дођу како у недељу, 5. Фебруара на премијеру, тако и у суботу, 4. Фебруара, на предпремијеру која ће бити отвореног типа.

Тамара Тамчи Тоскић је истакла да јој је веома драго што има прилику да по други пут сарађује са колегама са Румунске сцене, а што се самог лика тиче каже да је она неко ко главног лика омета у сваком смислу, по оригиналном тексту је то једна мексиканка, кућна помоћница, а у нашој верзији је то војвођанка и да прича на српском језику, додавши да су костими феноменални а сцена је одлична.

Нове наде Румунског позоришта на нашим просторима су Дарије Докљан и Kорина Троћа, који су истакли да су веома узбуђени што су добили прилику да по први сарађују са овим ансамблом и сигурни су да је цела екипа одрадила један јако добар посао који ће терати људе да и по више пута дођу да погледају ову заиста фантастичну комедију.

Извор: vojvodjanski.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *