Програм „Музика наде“добитник награде „Сведочанство о доброти“

Програм „Музика наде“ који се успешно спроводи у Србији од 2014. године добитник је значајне награде "Сведочанство о доброти" коју је Српски филантропски форум доделио поводом овогодишњег Националног дана давања.

У оквиру свечаности доделе награда наступио је и перкусионистички и хорски ансамбл ученика Основне школе „Бранко Пешић“ из Земуна у којој се спроводи овај важан програм. Перкусионистички ансамбл предводио је перкусиониста из Београдске филхармоније, Александар Радуловић, а хор професорка Музичке школе Станковић, Биљана Сименовић.

Поводом уручења награде, Ђурђа Папазоглу, извршна и уметничка директорка програма је изјавила: „Верујем да рад на постизању инклузивног образовног система значи инвестирање у људске ресурсе и образовну будућност учесника социјалног и културног живота, који су отворенији према различитостима.”

„Музика наде“ је програм социјалне промене и развоја деце и младих који користи музику и групно музицирање како би подстакао интелектуални, социјални, емоционални и морални развој детета, и на тај начин створио одговорне грађане који доприносе својој заједници. Покренут је 2014. године по узору на Ел Система програм који је настао у Венецуели 1974. године и који се данас спроводи у 60 земаља света и обухвата укупно око 4 милиона деце.

Програм „Музик наде“ сарађује са одабраним наставним кадром музичких школа широм Србије и бројним уметницима, а у циљу изградње мреже стручњака који ће унапредити педагошке методе учења музике и тиме допринети реформи образовања.

Српски филантропски форум традиционално на Национални дан давања – 9. октобра, похваљује истакнуте филантропе, појединце, компаније, организације и скреће пажњу јавности на значај солидарности и доброчинства, као и на важност заједничког улагања у опште добро. Ове године, као одговор на трагичне мајске догађаје, Форум је одао признања и изузетним делима ученика свих школа у Србији, који су се показали и доказали својом посвећеношћу неговању другарства, толеранције, бриге о ближњима и хуманости.

Поводом доделе признања програму „Музика наде“, Веран Матић, извршни директор Српског филантропског форума је изјавио: „У нашем друштву имамо мањак наде, без које нема живота. Посебно је важно да наду и веру у бољи живот имају рањиве групе и појединци. Музика наде, кроз креативност, кроз музику, песму, помаже да нам ту наду преносе управо они којима је најпотребнија подршка. Ширење наде и доброте лековито је и за оне који су део пројекта и за све нас који уживамо у музици коју стварају млади. Због тога позивамо све донаторе да дају подршку како би Музика наде опстала и како би се ширила по школама широм Србије.”

Више информација о програму прочитајте на https://www.muzikanade.rs/

Извор- KomunikArt

Фото-Горан Срданов

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *