Расписан Конкурс за награђивање ученика средњих школа за постигнуте изузетне успехе на републичким и међународним такмичењима

Фонд за младе таленте Републике Србије расписао је 45. по реду Конкурс за награђивање ученика средњих школа за постигнуте изузетне успехе на републичким и међународним такмичењима током календарске 2022. године, а биће отворен до 20. октобра.

На конкурс се могу пријавити сви средњошколци који су освојили неко од прва три места на признатим републичким и међународним такмичењима, а сваки кандидат може бити награђен само једном наградом и то за најбољи постигнут резултат током 2022 године, наводи се у саопштењу Министарства науке, технолошког развоја и иновација.

У зависности од ранга, као и пласмана на такмичењу, за сваког кандидата биће дефинисан и износ једнократне накнаде у висини од 20.000 до 200.000 динара.

Призната такмичења обухваћена су Календарима такмичења утврђеним од стране Министарства просвете на републичком или међународном нивоу, као и такмичења из области физичког васпитања, спорта и музичке и балетске уметности.

Основни циљ и мисија овог начина награђивања већ 15 година је, како се наводи, пружање подршке младим и изузетним талентима у најранијим фазама њиховог школовања али и мотивације да наставе да ређају успехе како би касније постали и стипендисти Фонда.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *