Расписан тендер за писту и хелиодром Ваздухопловне академије у Вршцу
Расписан је тендер за пројектовање писте и хелидрома за Тренинг центар Ваздухопловне академије у Вршцу, а финансирање је планирано кроз пројекат Центра за обуку у дуалном образовању. Вредност тендера процењена је на 335.000 евра, а финансиран је из кредита Развојне банке Савета Европе.


У плану је и набавка авиона и хеликоптера, а све у циљу функционисања на вишем нивоу и омогућавање савременог нивоа школовања стручног кадра у ваздухопловству. Рок за пријаву на тендер је до 4. марта 2024. године. Подсетимо, крајем прошле године Канцеларија за дуално образовање и национални оквир квалификације најавила је расписивање 5 тендера који се тичу обнове комплекса Ваздухопловне академије у Вршцу, а сама инвестиција је вредна 40.000.000 евра.


Пилотска академија у Вршцу добиће димензију тренинг центра за дуално образовање, што подразумева реконструкцију хотела, ресторана, отворених терена и спортске сале, доградњу нове учионице и смештајног капацитета, изградњу спа центра, затвореног базена, хелиодрома, проширење постојећих писта и реконструкцију контролног торња и хангара.


еВршац