Реконструкција магистралног цевовода од Беле Цркве ка Црвеној Цркви
Помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Богићевић, боравио је у званичној посети општини Бела Црква, где је разговарао са председницом општине Виолетом Симић, председником Скупштине општине Марјаном Алексићем и замеником председнице општине Дарком Станојевим.Током радног дела састанка највише се говорило о проблему на магистралном цевоводу од Беле Цркве ка Црвеној Цркви где има доста хаварија, што отежева редовно водоснабдевање.

„Током посете министарке Танасковић, пре месец и по дана, изнети су неки проблеми у општини Бела Црква, а један од највећих проблема је управо магистрални цеводвод од 1200 метара од Беле Цркве до Црвене Цркве. Министарство ће  расписати конкурс за комуналну инфраструктуру, договорено је да општина Бела Црква конкурише и надамо се да ће средства у износу од 20 милиона динара које би општина Бела Црква добила, омогућити да се овај проблем врло брзо реши, на задовољство свих грађана Беле Цркве и околних села“ – рекао је помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Богићевић.

Председница Општине Бела Црква истакла је одличну сарадњу локалне самопураве и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

„Веома је значајно што је Министарство препознало наш проблем и чињеницу да ми са нашим скромним буџетом не можемо да решимо проблем магистралног цевовода Бела Црква – Црвена Црква, бар не извесно у скорије време. Оно што је битно за Белу Цркву – решиће се проблем највећег броја хаварија које нама, поготово у летњем периоду угрожавају водоснабдевање града, индустријске зоне и туристичке зоне, која се сада све више шири са новим капацитетима, поготово са планираном изградњом центра „Милутин Миланковић“.

Захвалила бих се министарки Танасковић и помоћнику министарке Александру Богићевићу на овом препознавању и надам се доброј сарадњи и у будућности као и до сада“ – нагласила је председница општине Виолета Симић.


Извор-еВршац