Рекордан број учесника на манифестацији у Гудурици

Традиционална међународна манифестација „Златна јесен“ у Гудурици, окупила је рекордан број учесника и посетилаца.

Градоначелница Вршца Драгана Митровић, са својим сарадницима, посетила је Базар рукотворина у организацији Удружења жена „Лепота различитости“ из Гудурице, који је по први пут одржан у реновираном дворишту Месне заједнице.

Потом је посетила новоизграђену спортску салу, где се уверила да се радови приводе крају, те да ће овај објекат убрзо бити стављен у функцију.

Све присутне, најпре је поздравио Жељко Мрдаљ, одборник у Скупштини Града Вршца из Гудурице, а након тога је градоначелница Вршца и званично отворила манифестацију.

„Гудурица је одувек била симбол вина и виноградарства, али и мултиетничности, историје и културе нашег краја. Управо то би требало да представља визију и задатак свима нама, како да у Гудурици, али и осталим деловима Града Вршца доведемо и угостимо свет, који ће памтити добра вина, врхунске домаћине и увек се радо враћати у наш крај. Развој виноградарства и унапређење винског туризма нашег краја су и даље приоритети Града Вршца, а то је немогуће без претходно дефинисане стратегије и развијене инфраструктуре. Локална самоуправа је већ за ову годину обезбедила средства намењена винарима који желе да свој производ заштите географским пореклом, а ускоро ћемо изградити и потпуно нови пут између Малог Жама и Великог Средишта, који ће туристима омогућити да директно са граничног прелаза из суседне Румуније за свега неколико минута стигну у Гудурицу. У току је завршетак пројектовања за решавање проблема отпадних вода у Гудурици и Великом Средишту, а након чега у сарадњи са вишим нивоима власти очекујемо и почетак изградње канализационе мреже у овим насељеним местима. Посебно сам поносна на завршетак изградње спортске сале у Гудурици коју смо малочас обишли и уверили се да представља један велелепни објекат који ће убрзо бити опремљен неопходним молбилијаром и надам се, дуго година служити како за школу, тако и за остале спортске активности у вашем месту“, истакла је градоначелница Драган Митровић је у свом обраћању приликом отварања манифестације.

Након свечаног отварања, приређен је богат фолклорни програм у оквиру прве вечери фестивала на којем су поред домаћина из Гудурице још наступила и културно уметничка друштва из Обреновца, Војтега у Румунији и Едесе у Грчкој.

Централна бина биће и у наредна два дана испуњена богатим садржајем и наступима фолклорних ансамбала. Данас је дан резервисан био за разне турнире у балотама, гађању глинених голубова, шаху, пикаду и другим занимљивим играма. У недељу је дан предвиђен за програме најмлађих учесника и кулинарске вештине.

Извор-еВршац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *