РЕКОРДНА ПОНУДА РАДНИХ МЕСТА НА САЈМУ ЗАПОШЉАВАЊА У ВРШЦУ
Данас се у Вршцу, под организацијом Националне службе за запошљавање, одржава Сајам запошљавања на којој 37 послодаваца нуди скоро 500 радних места што представља апсолутни рекорд на до сада одржаним сајмовима у нашем граду. У понуди су радна места веома различитих профила, која обухватају све образовне нивое. Запослење данас нуде како велике компаније које деценијама послују у Вршцу, тако и нове фирме које су од недавно отвориле своје погоне. У понуди су радна места од угоститељских радника, радника обезбеђења, возача до грађевинских и машинских инжењера.

Сајам је званично отворила градоначелница Драгана Митровић, која је том приликом обишла и штандове послодаваца где је разговарала са представницима фирми о њиховим потребама.

"Радује ме чињеница, да је данас овде присутно више од 35 компанија и предузећа која успешно послују у нашем граду, а решила су да шансу за запослење и изградњу каријере пруже баш вршчанима. Обилазећи штандове послодаваца, малочас имала сам прилике да се уверим да се у понуди налазе заиста атрактивни послови доступни различитим образовним нивоима, који омогућавају рад на најсавременијим постројењима, континуирану едукацију и шансу за напредак у каријери. Основни циљ Града Вршца је да сви наши суграђани раде и пре свега буду задовољни својим послом. То смо већ у великој мери успели у последњем периоду, који је обележило отварање нових фирми и знатно проширење капацитета већ постојећих, успешних привредних субјеката.

Оно на шта сам посебно поносна је завршетак инфраструктурног опремања нове индустријске зоне Север, која ће у наредном периоду моћи да прими прве инвеститоре, а што ће представљати нову еру у запошљавању наших суграђана. Желела бих да позовем све младе да остану у свом граду како бисмо заједно наставили да га развијамо, а студенте када заврше школовање да се врате у Вршац јер ће локална самоуправа свакодневно радити на даљем развоју успешне пословне климе и нашем граду" Директор Филијале Националне службе за запошљавање у Вршцу Радојица Лазин, подсетио је да је у току конкурс за програм Моја прва плата где до 31. октобра траје пријава лица заинтересованих за запошљавање путем овог бенефита, док су се послодавци већ пријавили.

Извор: vrsac.com