Рестаурирани јавни сатови у Вршцу
Град Вршац, у свом центру, на Тргу Светог Теодора Вршачког и на Светосавском тргу, има два симболична обележја – јавне сатове који одражавају пулс живота у нашем прелепом Граду.


Протеклих дана, захваљујући посвећености радника из Јавно комуналног предузећа „Други Октобар“, ови драгоцени симболи су поново добили свој некадашњи изгед.“Обнова јавних сатова није само технички подухват, већ и симболичан чин. Она представља обнављање веза између прошлости, садашњости и будућности Града. То је подсетник на то колико је важно чувати и неговати културно наслеђе и градску баштину”, истакао је Дејан Чебзан, члан Градског већа за инфраструктуру.

Као и сваки други објекат који је изложен временским утицајима и јавни сатови захтевају редовно одржавање и бригу. Због тога је ангажовање радника одржавања из ЈКП „Други Октобар“ било од суштинског значаја.

Њихова вештина, пажња и посвећеност, омогућили су да сатови поново почну тачно да откуцавају време, а тиме и да се настави прича о Граду, која се протеже кроз векове. Јавни сатови су више од пуког временског показивача. Они су сведоци времена, средишње место окупљања и симбол заједништва.


Кроз године, ови сатови су постали део идентитета Града, обележавајући важне тренутке, догађаје и свакодневне ритуале живота Вршчана. Посебно се истиче улога Спасе Филиповића, пензионисаног радника Јавно комуналног предузећа, чије је искуство и стручност допринело ревитализацији ових драгоцених градских икона.


Његова преданост послу, бившем предузећу и љубав према Граду, инспирација су свима који цене и негују локални идентитет.

Док ови сатови поново откуцавају тачно време у срцу Града Вршца, подсећају на континуитет живота и заједништва који дефинишу наш Град. Буде симбол наде, трајности и заједничке одговорности за будућност коју градимо заједно. Град Вршац наставља да живи своју причу, уз откуцаје својих драгоцених симбола.

Извор и фото-еВршац.рс