Снимање серије „Нобеловац“- о српском великану Иви Андрићу

У току је снимање серије "Нобеловац", о српском великану Иви Андрићу, у продукцији Редакције драмског и домаћег серијског програма РТС-а. Главну улогу игра Тихомир Станић, који се овога пута нашао и у улози редитеља. Поједине сцене снимају се и у Народном музеју Панчево.

Тихомир Станић је у суботу, 30. септембра, у изјави за РТС навео да се ова серија дуго припрема, неколико година.

  • Данас снимамо три значајна сусрета, сусрет младог Андрића и великог драматичара Иве Војновића у Болници милосрдних сестара у Загребу. Снимамо сусрет Андрића и Крлеже 1948. године у јулу, на 5. Конгресу Комунистичке партије Југославије, а на крају дана снимићемо сусрет младог Андрића и младог Милоша Црњанског у хотелу Москва 1920. године у Београду.

Станић је додао како су то значајни тренуци у Андрићевом животу, али је открио и да ће се у серији поред поменутих књижевника појавити значајне историјске личности као што су Милован Ђилас, Радован Зоговић, Јосип Броз Тито, Родољуб Чолаковић, Исидора Секулић…

Поред Београда и Панчева, серија ће се снимати и у Херцег Новом, Сарајеву и Вишеграду.

Главне улоге поверене су Тихомиру Станићу који ће играти Иву Андрића, Селми Алиспахић као Милици Бабић, док ће младог Андрића играти Игор Јуринић. У серији играју и Владан Гајовић, Бојан Жировић, Бранка Шелић, Бојана Зечевић, Петар Новаковић, Светозар Цветковић, Миливоје Обрадовић, Слободан Бештић, Александра Плескоњић, Вахид Џанковић, Небојша Миловановић и многи други.

Креатори серије су Тихомир Станић, Иван Велисављевић и Владимир Рогановић. Сценарио потписују Иван Велисављевић и Јелена Мијовић и сарадници на сценарију Александар Новаковић и Тихомир Станић. Редитељ серије је Тихомир Станић са коредитељем Боришом Симовићем.

Директор фотографије је Пабло Феро, сниматељ звука Владимир Стошић, костимографкиња Невена Миловановић, маскерка Дубравка Бушатлија, сценографкиња Валентина Попржан, директор филма Сретен Мијовић, монтажерка Снежана Ивановић.

Извршни продуцент серије је Тихомир Станић, супервизор продукције Марија Берета, а уредник серије Кристина Ђуковић.

РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *