Сутра почињу електронске пријаве осмака за полагање пријемних испита за упис у специјализоване средње школе

У уторак, 18. априла почињу пријаве електронски за полагање пријемног испита преко портала Моја средња школа за ученике осмог разреда који намеравају да упишу неку од специјализованих средњих школа. Пријаве трају до 24. априла.

Они који се не пријаве преко портала могу то да учине непосредно у матичним основним и средњим школама у којима ће бити организовано полагање пријемних испита од 21. до 24. априла, од 9 до 16 часова.

На порталу Моја средња школа налази се прелиминарни план уписа са уписним квотама по образовним профилима, а конкурс за упис ученика биће објављен почетком маја.

Подсетимо, пријемне испите полажу ђаци који ће конкурисати за уметничке профиле и школе за таленте (музичке, балетске и уметничке школе ликовне области), затим за упис у одељења за ученике са посебним способностима (за филолошке науке, за спорт, за математику, физику, рачунарство и информатику, биологију и хемију, историју и географију, за сценску и аудио-визуелну уметност), као и сви који желе да упишу образовне профиле у којима се део наставе остварује на страном језику.

Ови ђаци пријемни ће полагати пре завршног испита, у периоду од 12. до 21. маја, у одговарајућој школи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *