Светски јуниорски куп у мачевању

Град Вршац , 18. и 19. фебруара биће домаћин Стар куп-а 2023, светског купа за јуниоре у дисциплини мач, индивидуално и екипно у Спортском центру Миленијум. Организатори су Мачевалачки савез Србије и Мачевалачки клуб „Карика“ из Вршца, а под покровитељством Града Вршца.

Како су истакли организатори, на овом престижном такмичењу, очекује се наступ чак 146 такмичара у индивидуалној и екипној конкуренцији.

За Србију ће у појединачној конкуренцији наступити 9 такмичара: Матија Ђаковић, Милош Ђуровић, Коста Грујић, Јован Јовановић, Јаков Планојевић, Немања Ристић, Павле Сурла, Давид Ујчић, Константин Живановић.

Такмичарски дани почињу у суботу 18. фебруара од 9 часова и отварају их наступи у индивидуалној конкуренцији. Финалне борбе најбоља четири мачеваоца почињу од 18 часова, када ће се одржати и церемонија свечаног отварања.

Екипно такмичење предвиђено је за 19. фебруар , а међу пријављених 15 тимова налази се и тим Србије, у саставу: Милош Ђуровић, Јован Јовановић, Јаков Планојевић и Константин Живановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *