Треће место за девојчице из ОШ „Мара Мандић“

Треће место у такмичењу "Ухвати идеју" које је организовало Министарство инфомисања и телекомуникација и Удружење пословних жена Србије, а поводом Међународног дана девојчица у информационо-комуникационим технологијама, освојиле су девојчице из ШОСО "Мара Мандић" из Панчева са радом "НАУМ-ШОСО",

Првопласирани радови освојили су вредне награде које су обезбедиле компаније А1 Србија, Генерали Осигурање Србија и Клет.

Ресорни министар је истакао да су девојчице на овогодишњем такмичењу "Ухвати идеју'' показале завидну дигиталну писменост и креативност, друштвену одговорност, предузетнички дух, али и свест о значају безбедности на интернету чему ресорно министарство поклања посебну пажњу.

Међународни Дан девојчица у ИКТ сектору установљен је на нивоу УН и обележава се сваког четвртог четвртка у априлу, а Удружење пословних жена Србије овај дан обележава тринаесту годину заредом.

У претходних дванаест година кроз пројекат је прошло више од 9.100 девојчица у Србиј, а његов циљ је да девојчице оснажи приликом одабира будућих професија, да не подлежу стереотипима, као и да бирају свој позив и у нетипично женским занимањима у секторима попут информационих технологија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *