У КУСИЋУ ОДРЖАНА ПРВА КИФЛИЈАДА
У организацији Удружења жена „Нера – Kусић“, а под покровитељством општине Бела Црква, у дворишту реконструисане сеоске сале у Kусићу одржана је прва манифестација под називом „Kифлијада“.

На овој гастрономској манифестацији, која је имала и такмичарски карактер, учествовала су удружења жена са територије општине Бела Црква, а жири је бирао најукусније и најбоље кифлице.

На такмичењу је учествовало 17 кифлица, а жири који су чинили председница општине Бела Црква Виолета Симић, заменик председника општине Дарко Станојев, Мирко Доловац и Жива Бранисављевић представници KУД-а „Вукомир Видић – Уча“ и старешина Храма Светог оца Николаја Мирослав Ивковић, донео је одлуку да прво место припадне Маријани Вишњић, друго место освојила је Бранка Доловац и треће место Даница Бранисављевић.

Вредним домаћицама, победницама ове манифестације, уручени су пехари, медаље и дипломе.

Свим удружењима жена са територије општине Бела Црква уручене су захвалнице за несебичан допринос да прва „Kифлијада“ у Kусићу буде успешна.

Била је ово још једна прилика да се удружења са ових простора представе својим гастрономским специјалитетима, сувенирима и ручним радовима, како би ова манифестација стекла самосталност и била одржавана и наредних година. Чланови KУД „Вукомир Видић – Уча“ својим наступом улепшали су ову манифестацију, а повело се и велико зеједничко коло свих учесника.

Извор: infobc.rs