УЧЕШЋЕ УДРУЖЕЊА ГЛУВИХ И НАГЛУВИХ ВРШАЦ У ХУМАНИТАРНОЈ АКЦИЈИ САКУПИ ХУМАНИ ЧЕП
Удружење глувих и наглувих организовало је данас примопредају веће количине пластичних чепова удружењу „Параквад Вршац“ у оквиру редовне хуманитарне акције „Сакупи хумани чеп“ чија је сврха да се прикупљањем пластичних чепова и њиховом даљом дистрибуцијом обезбеди новац за набавку ортопедских помагала особама са инвалидитетом.

Данашња активност пример је добре сарадње и координисаног деловања удружења из области социјалне и здравствене заштите на заједничком циљу , а то је подршка и помоћ на унапређењу квалитета живота онима којима је помоћ најпотребнија. Представници удружења глувих и наглувих представили су том приликом дечије радове насталих у оквиру рада школице цртања , као и фотографије са активности школице гитаре, које су редовни програм рада овог удружења.

Поред тога Удружење глувих и наглувих има и СОС линију за жртве насиља особа са инвалидитетом , путем које примају позиве на број 013 839-534 и по потреби усмеравају надлежним институцијама. Данашњем догађају присуствовала је чланица градског већа за социјалну политику Маја Ристић Лажетић , која је поздравила организовање оваквих хуманитарних активности и истакла значај сарадње и међусобне подршке удружењима на унапређењу инклузије подизању свести о ангажовању и могућностима особа са инвaлидитетом као активним члановима друштва. Том приликом са представницима удружења разговарано је о проширењу активности и укључивању већег броја деце у постојеће школице цртања и гитаре , новим идејама и начинима њихове реализације.

Извор: vrsac.com