УЛИЦА ЦАРА ЛАЗАРА ОД ПЕТКА ОТВОРЕНА ЗА САОБРАЋАЈ

Александар Стевановић, градоначелник Панчева обишао је радове у Улици цара Лазара, једној од најважнијих саобраћајница у граду.

„Завршава се прва фаза реконструкције Улице цара Лазара. Први део улице након комплетне реконструкције биће званично пуштен за саобраћај у петак. Тренутно се изводе радови на изливању завршног слоја асфалта у делу улице од Војводе Радомира Путника до Петра Прерадовића, а сутра ће се урадити хоризонтална сигнализација. Радови се настављају затим у другом делу улице, а 7. децембар је предвиђени рок за завршетак комплетних радова у Улици цара Лазара. Становници Панчева су чекали 50 година да се ова улица реконструише“ изјавио је Стевановић након обиласка радова.

Реконструкција Улице цара Лазара је најкапиталнија инвестиција у овој години, поред тамишког кеја и градског парка.

„Постојали су проблеми на терену, није постојала усаглашеност између катастра поземних инсталација и реалног стања, што је довело до померања рокова за завршетак радова, али успели смо све инсталације које су под земљом, које нису видљиве, да унесемо у пројекат,  да све буде у складу са прописима и законом. Мислим да је вредело чекати, јер ће Улица цара Лазара по завршетку свих радова бити једна од најлепших, ако не и најлепша“ рекао је градоначелник Панчева.

Вредност ове инвестиције, која је од великог је значаја за Град Панчево је око 230 милиона динара с ПДВ-ом. Пројекат реконструкције улице се реализује уз подршку Управе за капитална улагања АП Војводине, која суфинансира пројекат са 50 посто средстава, док је других 50 одсто издвено из буџета града Панчева.

Извор: http://www.pancevo.rs/