Уручени уговори за унапређење установа социјалне заштите на територији АП Војводине.

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић уручио је данас уговоре за унапређење установа социјалне заштите на територији АП Војводине.

По конкурсу за финансирање, односно суфинансирање мера, активности и програма у области социјалне заштите у 2023. години, средства у висини од 240 милиона динара расподељена су на 112 пројеката које ће реализовати установе за смештај корисника и центри за социјални рад.

„Приликом расписивања првог конкурса, откако сам на челу Секретаријата, на располагању смо имали 54 милиона динара, а у међувремену је у систем социјалне заштите уложено готово две милијарде динара“, изјавио је Вулетић и објаснио да се додељеним средствима реализују набавка опреме за кухиње, набавка медицинске опреме, пројекти становања уз подршку, радови адаптације и доградње, сузбијање свих облика делинквенције, превенција насиља, саветодавни рад и остало. Законом о социјалној заштити омогућено је планирање активности које ће допринети бољем положају осетљивих група”, рекао је ресорни секретар и истакао да је ребалансом буџета за 2023. годину за унапређење социјалне заштите обезбеђено додатних 150 милиона динара.

Влада Војводине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *