Valley Echo Rock Fest од 7. до 9. јула у Падини

У Падини, насељу у општини Ковачица, од 7. до 9. јула одржаће се Valley Echo Rock Fest, познат и под именом Вудсток у малом.

Фестивал се одржава трећи пут у долини Вишничкове шуме, мало ван насељеног места. Главни циљ је очувати музички правац попут рока, блуза, метала и алтернативне музике. Оно што се чује није само музика, него и важна порука.

Порука која је наметнута од стране досадашњих посетилаца, а то је слобода. Неки га називају Вудсток у малом. Организатор Valley Echo Rock Festа је удружење Underground Rock Music Club.

„Сама идеја је стара колико и ми, али покретач целе приче је добар склоп људи и корона. Пре четири године, када је све било затворено, дошли смо на идеју, да побегнемо ван насеља, на Алаш. Првобитна замисао била је слушање Пинк Флојда, али зашто бисмо слушали ако већ сами можемо да свирамо. Након те прве године, схватили смо да би било добро позвати више бендова и направити фестивал“, прича један од организатора Павел Цицка.

Овогодишњи фестивал трајаће три дана. Као и сваке године, наступиће локални бендови као што су Кратки спој, Делагоа, Wронг wаy, Нуклеарна зима, прошлогодишњи победници Војвођанске гитаријаде ауторски бенд Кроника.

Биће ту и победници гитаријаде у Зајечару Дирецт Дриве из Зрењанина, Аура бенд из Смедерева, а централни део програма чини Е-плаy, који се жанровски сврстава најчешће у алтернативни рок.

У недељу ће гостовати ДЈ Том Том, а након тога почиње јам сессион, тачније импровизација музичара који иначе не свирају у истом саставу.

„У Падини постоји неколико бендова, који нас мотивишу да овакво дешавање опстаје. Музика која се пропагира на овом фестивалу, све више изумире, ако престанемо, где ће они наступати. Такође и све већи број посетилаца подстиче нас да се трудимо да сваке године организација буде озбиљнија, и сам фестивал подигнут на већи ниво. Улаз је слободан, позивамо све да нас подрже својим присуством“, навео је један од чланова удружења Ундергроунд роцк мусиц цлуб-а Даниел Цицка.

013инфо.рс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *