Већа подршка пољопривредницима са територије града Панчева

Током посете пољопривредним газдинствима у Панчеву и Сефкерину, министарска пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић истакла је да је држава, ове године, ставила акценат на сточарство како би се увећао сточни фонд.


-Никада веће субвенције неће бит нарочито када причамо о сточарству. То је оно што ми хоћемо ове године да унапредимо и да коментаре, да је сточни фонд у Србији у опадању, покушамо да променимо. Желимо да подстакнемо људе који су размишљали, или су у предходном периоду изашли из сточарства, да се врате сточарству. Повећаћемо субвенције по грлу, што се тиче говеда са 25 на 30 хиљада динара, што се тиче крмача са 15 на 18 хиљада динара и то су све новине које ћемо ми потстаћи ове године како би увећали сточни фонд- рекла је Танасковић и додала:


-Објавили смо конкурсе у области пчеларства, 35 милиона динара, конкурсе везане за пољопривредне школе, 26 милиона динара за факултете 20 милиона динара, конкурсе за младе у руралним срединама од 200 милиона динара, конкурсе за пластенике од 90 милиона динара . Ове недеље ћемо објавити конкурсе везане за сточарство где ћемо у значајној мери субвенционисати куповину млечних говеда и назимица. Ја овим путем желим да позовем све пољопривреднике, јединице локалне самоуправе, а надовезаћу се да смо данас пустили конкурс за локалне самоуправе за атарске путеве, предстванике школа и факултета ми смо ту због њих.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *