ВЕЧЕ ЈАПАНСКЕ КУЛТУРЕ ОДРЖАНО У ВРШЦУ
Удружење Ханами из Вршца синоћ је у Центру Миллениум свечано представило изложбу уметничких фотографија аутора Масакија Накамуре, који је представио “Најбоље скриване тајне Јапана”.

Након тога, многобројна публика је уживала у Ракуго представи и музици, као и сјајном путовању кроз Едо период. Присутне је поздравио Тошио Цунозаки, бивши амбасадор Јапана у Републици Србији, који је у име Удружења за музичку размену Јапана и Србије са седиштем у Токију изразио велико задовољство бројем људи који су посетили овај догађај и представио сјајан уметнички трио који чине Сањутеи Ракумаро (Ракуго мајстор), Такако Хираока (Сопран) и Јошико Kадота (клавир).

Проф. др Љиљана Марковић, која је овогодишња добитница најпрестижнијег признања Владе Јапана, Орден излазећег сунца – златни зраци са розетом, одржала је говор којим је младима у публици на изузетан начин приближила ову врсту јапанске уметности. Многобројним Вршцанима су се у публици придружили Јуки Икома, прва секретарка Амбасаде Јапана у Одељењу за културу и медије, професори са Београдског универзитета, сарадници Владе Републике Србије, уметници, професори и ученици вршачких школа…

Удружење Ханами се захваљује уметницима и посетиоцима, нарочито онима који нису успели да нађу место за седење, а остали су до краја, да упознају уметнике из Јапана и поставе изузетно занимљива питања.

  Извор: vrsaconline.com