Вучић на митингу у Панчеву поручио- Србија је најважнија!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је на митингу у Панчеву да је спреман да са свима разговара, али да не пристаје на уцене.

„Разговараћемо, и са Петрохемијом, како би се повећале плате и људи живели боље, али молим вас, не понашајте се као други, једино на шта не пристајемо су уцене. Кажу, заузели смо пут, па ви нешто морате да урадите. Тако се не разговара. Може само за столом да се разговара, само кад нећете да уцењујете'', рекао је Вучић у обраћању на скупу у Панчеву.

Он је рекао да су трагедије које су се претходних недеља догодили у Београду, односно Смедереву и Младеновцу, ''толико потресле нашу земљу и народ'', да су „сви били у шоку''.

„Најтеже је наравно било породицама погинулих. Њима поново изражавам саучешће. Али, видео сам још једну ствар. Видео сам да неким људима уопште није било жао, већ да су за време дана жалости сазивали политичке скупове, да би злоупотребили жал, бол и тугу нашег народа'', рекао је Вучић.

Истакао је да је разговарао са људима „из служби'', од којих је сазнао да „сестринске службе са истока” упозоравају да, када је реч о протестима „Против насиља'', у организацији дела опозиције, могуће да се ради о тзв. обојеним револуцијама.

„То су одвратни покушаји да се злоупотреби туга. Као председник Републике вам кажем, Србија је сита ваших револуција, долазака људи под страним утицајима, и уништавања свега што је српско, наших виталних националних интереса'', казао је Вучић.

Додао је да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти подржао протесте.

''На чијој страни је Аљбин Курти, кога он подржава, власт овде, или оне који ће малтретирати грађане на Газели? Да неће нас? Не, него оне који ће малтретирати грађане. Зар то није јасно, ко је на правој страни'', рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Вучић: Никада се нећу предати, Србија је најважнија

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да се, какве год притиске буду вршили на њега, никада неће предати, јер је Србија најважнија.

"То је једина светиња коју морамо да бранимо и одбранићемо је. Морамо да будемо јаки и снажни и не дамо своју Србију, да истрпимо њихове ударце, све претње и не уплашимо се. Има ли вас овде који се плашите, нема, нема код Срба оних који пузе и клече пред онима који хоће Србију да разоре", рекао је Вучић на скупу у Панчеву.

Он је додао и да десет и по година на различите начине води Србију и да се за то време трудио да мења лице наше земље, као и да је много тога промењено.

"Без вас не бих могао ништа и без вас сам ништа и снага Србије је огромна и бескрајна. Они хоће да Србију сломе и врате у понор и амбис у време када су затваране фабрике и све уништавано", рекао је Вучић.

Додао је и да се трудио да прође сваку општину у Србији и разговара са свима који су то хтели, као и да том приликом није увек био сагласан са људима, али да је говорио истину.

"Поносан сам на својих 10 година и што сам могао да вам служим, јер ја да служим странцима за шаку долара - нећу никада", рекао је он.

Он је позвао грађане на велики митинг следећег петка у Београду и додао да ће из сваког града и пешице људи доћи, како би показали да Србија не може да буде уништена.

"Служим само свом народу, нема повлачења нема предаје, сачуваћемо своју земљу. Идемо напред, рашће нам плате и пензије. Сви у Београд, живела Србија", рекао је Вучић, пренео је Танјуг.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *