WIND ROCK FEST

Завршено је четврто издање "Wind rock Fest" -а, а многобројни љубитељи музике уживали су у одличном програму три ноћи, јер због кише суботњи програм пребачен је за недељу, па те вечери фестивала није ни било.

На свечаном отварању у петак, окупљенима се обратио и члан градског већа за културу др Трајан Качина. -Част ми је и задовољство што вам могу пожелети добродошлицу, у име града Вршца на овогодишњем издању медјународног Фестивала Wind Rock Fest. Вршац је град са богатим културним животом, са разним фестивалима и догадјајима а од пре неколико година, и роцк музика је представљена онако како доликује. Wind Rock Fest фестивал осваја срца љубитеља роцк музике из Србије и иностранства, пружа прилику за афирмацију разним бендовима и постаје традиционално десавање у Вршцу, стављајуци наш град на мапи љубитеља и посетилаца рок фестивала. Овом приликом, у име града Врсца желим честитати организаторима на фантастичној атмосфери, учесницима желим пуно успеха, а публици да ужива у програму и да се видимо и следеће године, истакао је др Трајан Качина.

Прве вечери фестивала представило нам се осам ауторских бендова, у оквиру такмичења неафирисаних бендова "Wind Rock Уп". Победу је однео бенд Мајмунско острво из Бачке Паланке, иначе најмладји учесници, док су другопласирани и трећепласирани бенд били Изгубизмо ( Бијељина ) и Руља ИНЦ ( Лазаревац ). Вече је затворио Неми Песник, бенд који се представио публици својим хитовима, и уз веселе тонове затворио четвртак.

Петак је некако био резервисан за панк тонове, а за то су се побринули Сара Џесика Панкер, прошлогосишњи победниципубликеWind Rock Up, и наравно највећи миљеници вршчана, Јорговани ! Поред пунк звукова, Ортодоx Целтс су додтаноразмрдали језеро својим ирским звуком, и загрејали већ врућуатмосферу. На крају вечери бенд који иза себе има 42 године каријере, прегршт хитова - Електрични Оргазам! Уживале су свегенерације у њиховим ванвременским хитовима, а има ихподоста. 

Субота, коју смо сви жељно исчекивали, нажалост због најављених олујних ветрова и кише, морала је бити одложена, на жалост великог броја људи који је дошао да чује своје омиљене бендове - Исказ, Ничим Изазван и Бркове. Због наведених временских прилика, део суботњег програма пребачен је за недељу. Тако да смо имали прилику да у недељу чујемо дуго очекиване Бркове у Вршцу, уз Исказ, а такодје ту је био и део бендова из недељног програма, Сељачка Буна и Санитариум. Недељно вече протекло је без временских неприлика и кише, истичу организатори. Организација фестивала може бити задовољна посетом и атмосфером прва два дана фестивала, али и последњим даном, обзиром да је део програма пребачен. - Фестивал расте из године у годину, и надамо се да ће се тако и наставити. Слободног смештаја у граду данима пре фестивала није било.

Део којим нисмо задовољни је време, које је, упркос свим прогнозама и најавама покварило све планове пре свега публике, а потом и бендова и нас као организатора. Али оно што можемо најавити је то да ћемо бендове који ове године требали да наступе а нису, довести следеће године, објашњавају организатори фестивала. 

 

 

Извор: vrsac.com