За пројектно-техничку документацију у десет локалних самоуправа у АП Војводини 60 милиона динара

Заменик покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Радивој Парошки уручио је данас, у Покрајинској влади, уговоре о изради пројектно-техничке документације, у вредности од 60 милиона динара за 12 пројеката у десет локалних самоуправа у АП Војводини.

Право на ова средства, с циљем реализације различитих инфраструктурних пројеката, оствариле су општине Оџаци, Опово, Нови Бечеј, Сечањ, Темерин, Ада, Кула, Врбас, Житиште и Град Суботица.

„Израда пројектно-техничке документације први је корак у јачању капацитета локалних самоуправа и предуслов за реализацију инфраструктурних пројеката од општег значаја у општинама и градовима АП Војводине”, истакао је Парошки. Он је подсетио на то да су критеријуми за оцену пројеката њихов значај за развој и унапређивање локалне средине у обављању послова и ефикасност у пружању услуга грађанима, као и подстицање нових инвестиција које доприносе развоју јединица локалне самоуправе.

Израдом наведене пројектно-техничке документације биће омогућена изградња кружног тока у Суботици, реконструкција водоводне мреже на територији општине Ада, изградња паркинга у Житишту, адаптација установа културе у Сечњу и Опову, изградња канализационе мреже у Темерину, партерно уређење приобаља реке Тисе с привезом за пловила у Новом Бечеју, изградња спортског центра у Кули, као и други пројекти.

У првом позиву опредељено је 60 милиона динара, а у току је и други позив, за који је намењено још 50 милиона динара. Парошки је напоменуо да конкурс траје до утрошка средстава, те је позвао представнике локалних самоуправа да прате конкурсе Секретаријата, да припреме документацију и  аплицирају за доступна средства.

Влада Војводине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *