1,7 милиона динара за развој руралне инфраструктуре

У Покрајинском секретаријату за пољопривреду, водопривреду и шумарство потписан је уговор у вези конкурса за подстицај унапређењу и развоју руралне инфраструктуре и услуга. У име града Вршца уговор је потписао Славиша Максимовић члан градског већа задужен за рурални развој. Град Вршац је на овај јавни позив конкурисао пројектом изградње три одморишта на потезу између манастира Мало Средиште и Гудуричког врха.

Циљ локалне самоуправе је да бројни посетиоци, туристи, планинари добију квалитетна места за одмор на путу од Манастира Мало Средиште до Гудуричког врха који је од Манастира удаљен око 6 километара. Два одморишта ће бити постављена поред самога пута ка Гудуричком врху и једно ће бити постављено поред новог видиковца. Ова одморишта користиће свима који одлуче кренути пешице до највишег врха Војводине, и пружиће посетиоцима сигурнији и садржајнији боравак у природи.

Пројектно- техничка документација за обнову видиковца на Гудуричком врху је при крају, у току наредне године град Вршац планира постављање новог видиковца, са којега ће се пружати прелеп поглед на јужно банатску равницу и омогући ће свима да се препусте величанственим природним лепотама тог краја.

Уговоре је корисницима уручио помоћник ресорног секретара Петар Самоловац истичући да укупна вредност ове инвестиције за унапређење квалитета живота и развој туризма у војвођанским селима износи 46,8 милиона динара. Он је указао на то да учешће Секретаријата износи готово 75 одсто, док јединице локалне самоуправе улажу преостали део, што чини нешто више од 25 одсто средстава.

Град Вршац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *