У Иланџи свечано обележено 130 година од рођења Милоша Црњанског

Центар за културу општине Алибунар и Месна заједница Иланџа, под покровитељством општине Алибунар, организовали су Свечану академију поводом обележавања 130 година од рођења Милоша Црњанског, а потом је одржана и монодрама „Милунка“, коју је извела глумица Весна Станковић.
Чланови Савета Месне заједнице Иланџа, обележили су Дан Милоша Црњанског и полагањем цвећа на кућу овог великана књижевности, а потом обишли и породичну гробницу Црњанског и положили венац.

У знак сећања на Милоша Црњанског, одржан је и парастос у Српској православној цркви Светог Николе, а положен је венац и испред основне школе „Милоша Црњанског“.


У данашњем програму обележавања дана рођења Милоша Црњанског, учествовали су ученици Основне школе „Милош Црњански“, КУД „Милош Црњански“, ученици Балетске школе „Димитрије Парлић“ издвојеног одељења Алибунар, Градско – црквени хор „Света Три јерарха“, дечји хор Основне школе „Милош Црњански“ и песник Миливоје Форгић, члан клуба песника „Милош Црњански“ из Банатски Карловца.

Програм је у име општине Алибунар, Центра за културу општине Алибунар и месне заједнице Иланџа, отворио председник Скупштине општине Алибунар, Александар Сивери.

Извор-еВршац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *