200 милиона динара за пољопривредне произвођаче и газдинства

Потпредседник Покрајинске владе и секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Владимир Галић уручио је данас уговоре, у укупној вредности од 200 милиона динара, регистрованим пољопривредним газдинствима, чији су носиоци пољопривредни произвођачи млађи од 40 година.

Ресорни секретаријат је подстицајна средства доделио на основу конкурса за подршку младима у руралним подручјима у Војводини у 2023. години, на која су право остварила 163 корисника.

„Циљ овог конкурса је да млади људи остану на селу или да се одлуче на повратак у рурална подручја. На тај начин се мења демографска слика у селима, мења се старосна структура, што омогућава селима да живе“, рекао је Галић.

Ресорни секретар је подсетио на то да се овај конкурс примењује од 2017. године и да је до сада скоро хиљаду младих пољопривредника добило средства.

„Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство је овом конкурсном линијом подржао унапређивање и развој биљне и сточарске производње. Млади су на овај начин стављени у најшири могући контекст, те смо средства наменили младима од 18 до 40 година. Бесповратна средства за подршку инвестиција по овом конкурсу утврђују се у износу до 90 одсто укупно прихватљивих трошкова, од чега 75 одсто плаћамо авансно“, истакао је Галић и поручио корисницима да додељена средства искористе до краја 2023. године. Подсетио је и на то да минималан износ, додељен по једној пријави, износи до 500 хиљада динара, док је максималан износ бесповратних средстава који је неки пољопривредни произвођач могао остварити путем овог конкурса 1,5 милиона динара.

Влада Војводине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *