300 нових садница на Панчевачком кеју

300 нових садница биће посађено до краја ове године дуж шеталишта на Панчевачком кеју. У питању је пројекат пошумљавања у циљу заштите и очувања диверзитета, које град Панчево спроводи са Министарством заштите животне средине.

Вредност пројекта је 20 милиона динара, од чега Град Панчево обезбеђује 12, а Министарство ће суфинансирати пројекат са осам милиона динара.

Како је истакла за медије Маја Витман, градска менаџерка, биће настављени и радови на реконструкцији самог кеја. Она је подсетила да је прошле године урађено шеталиште, расвета , изграђена су нова паркинг места док ће ове године бити постављено модерно дечје игралиште.

-Игралиште ће бити површине 600-700 квадратних метара, на тартан подлози, са справама које до сада нисмо имали. Све ће бити у знаку реке,места где се налази. Ту је у близини и зграда старе железничке станице, која нам је од великог значаја и представља атракцију свима који дођу. Такође ћемо, са Удружењем љубитеља железница, обогатити овај простор са три нове компоненте које представљају културно добро- истакла је Витман.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *